Medierea litigiului – metoda avantajoasa si de succes

Medierea litigiului - metoda avantajoasa si de succes

Ca solutie optima de solutionare a conflictelor, medierea litigiului este asumata in termenii unui mecanism accesibil, eficient, necostisitor din perspectiva timpului si a resurselor umane investite.

In acceptiune clasica, prin mediere sunt evitate metode de rezolvare a diferendului prin instrumente traditionale de dizolvare a litigiilor : prin economie de timp, mobilitate, abolirea cheltuielilor de judecata, onorariile expertilor ; medierea se constituie ca un proces independent, in avantajul ambelor parti implicate, conciliate de un tert de pe pozitii neutre si cu buna cunoastere a domeniului juridic.

Echipa de mediatori din Bucuresti a Biroului de Mediere Sorin Ovidiu Anghel va sta la dispozitie printr-un exercitiu de consultanta continua cu privire la privilegiile si oportunitatile pe care vi le poate aduce, in diferite circumstante juridice, un asemenea mecanism.

Litigiile care pot face, in acord cu prevederile legii aflate in vigoare, obiect al medierii sau al oricarei alte forme complementare de solutionare amiabila si eficienta a conflictelor, presupun, metodologic, obligativitatea partilor implicate de a fi participat la sedinta de informare cu privire la avantajele medierii, in urmatoarele circumstante si materii ale dreptului :

 1. Al protectiei consumatorilor, cand consumatorul invoca existenta unui prejudiciu ca urmare a achizitionarii unui produs sau unui serviciu defectuos, a nerespectarii clauzelor contractuale ori garantiilor acordate, a existentei unor clauze abuzive cuprinse in contractele incheiate intre consumatori si operatori economici ori a incalcarii altor drepturi prevazute in legislatia nationala sau a Uniunii Europene in domeniul protectiei consumatorilor;
 2. In dimensiunea dreptului familiei, in orizontul viabilitatii mariajului, partajului, exercitarii drepturilor parintesti, intretinerii copiilor
 3. In litigiile cu referire la posesie, granituirea, stramutare de hotare, vecinatate
 4. In litigii ale raspunderii profesionale
 5. In litigii de munca vizand incheierea, executarea si incetarea contractelor individuale de munca
 6. In litigii civile a caror valoare este sub 50 000 lei, cu exceptia litigiilor in care s-a pronuntat o hotarare judecatoreasca executorie de deschidere a procedurii de insolventa, a actiunilor referitoare la Registrul Comertului si a cazurilor in care partile aleg sa recurga la procedurile prevazute la art. 999-1018 din Codul de procedura civila
 7. in cazul infractiunilor pentru care actiunea penala se pune in miscare  la plangerea prealabila a persoanei vatamate si impacarea partilor inlatura raspunderea penala, dupa formularea plangerii, daca faptuitorul este cunoscut sau a fost identificat, cu conditia ca victima sa isi exprime consimtamantul de a participa la sedinta de informare impreuna cu faptuitorul.

Sub egida acestor circumstante, mediatori din Bucuresti va procura nu doar o corecta si pragmatica informare asupra unui set de circumstante juridice, cat si posibilitatea de a lua parte a solutionarea avantajoasa a conflictelor in care sunteti implicati ca actanti, favorizandu-va prin :

 1. sansa neutralitatii unui proces de conciliere
 2. simplificarea eforturilor si a resurselor investite
 3. eficienta temporala a mecanismului de mediere
 4. echitabila aparare a intereselor partilor implicare si luarea in considerare a vointei actorilor implicati.
CBCIRSM
Romania SanMarino
Stiinte Juridice
Stiinte juridice
Avocat Anghel
Avocat Anghel
Fundatia Folk Art
Fundatia Folk Art