Profesia de mediator
Discutata din perspectiva unei profesii liberale, profesia de mediator este una postmoderna si functionala in societatea contemporana in diferite medii civile si juridice.
O perspectiva autentica in acest sens este oferita de echipa de mediatori din Bucuresti a Biroului de mediere Sorin Ovidiu Anghel. Atunci cand recurgeti la sprijinul medierii, este bine sa aveti in vedere profilul tertului neutru, impartial, responsabil, ca expert, de temperarea si solutionarea conflictului in care sunteti antrenat ca parte.
Organizata si desfasurata in conditiile Legii nr. 192/2006 privind medierea si profesia de mediator, continut modificat prin Legea 370/2009 si conform hotararilor Consiliului de Mediere, aceasta face parte din COR si este incadrata in Grupa Majora 2- Specialisti cu ocupatii intelectuale si stiintifice, specialisti in comunicare.
Formarea in domeniu presupune dincolo de cursurile specializate in acord cu standardul de formare a mediatorului si cu legislatia in vigoare, o calitate individuala a tipului de conduita si de caracter a mediatorului, deseori remarcat ca fin psiholog de-a lungul activitatii sale, aspect alaturat skill-urilor comunicationale.
Un mediator Bucuresti poate fi contactat de dumneavoastra in diferite medii care atesta forme de exercitare specifice profesiei, precumĀ : biroul de mediator, biroul de mediatori asociati, societatea civila profesionala.
Pentru o perspectiva panoramica, Tabloul mediatorilor va sta la dispozitie, fiind intocmit si actualizat constant de Consiliul de Mediere, incluzand lista tuturor mediatorilor autorizati in domeniu.
In aceasta directie, mediatori din Bucuresti, integrati Biroului de Mediere Sorin Ovidiu Anghel, au creat un adevarat cult al medierii, exercitand aceasta profesie cu traditie si profesionalism cuantificat prin experienta indelungata a practicii in domeniu, una transparenta publicului larg prin prisma portofoliului sau.
Pasiunea, dedicatia si eficienta operativa in diferite medii juridice si civile cu care acestia s-au identificat profesiei de mediator a produs convertirea mediului nostru profesional intr-un areal principial, exemplar, al pietei in domeniu, caracterizata printr-un exercitiu umanist, intelectual si moral.