Rezolvarea amiabila a conflictelor

Rezolvarea amiabila a conflictelor

Individualizata prin calitatea procesuala de a solutiona conflictele in maniera amiabila, mizand pe confidentialitate, neutralitate si interventie rapida, medierea se manifesta in diferite arii de competenta, dintre care, echipa de mediatori din Bucuresti va aduce la cunostinta urmatoarele:

1. Dreptul civil : prin mecanisme de grantuire, revendicare, partaje, evacuari etc

2. Dreptul familiei : neintelegeri intre soti privind continuitatea mariajului, exercitarea drepturilor parentale, stabilirea domiciliului copiilor, incredintarea minorilor, partaje, alte neintelegeri potentiale. La acest nivel, unul dintre privilegiile medierii este acela al discutarii situatiilor individuale in conditii intime, nu publice, asa cum se petrece in cadrul proceselor.

3. Drept comercial : in aceasta dimensiune, mecanismele de negociere sunt intense, fiecare parte antrenata in conflict detinand procedural controlul asupra acordului final. In plus, procedura de mediere este atasata Litigiilor contractelor comerciale printr-un articol care prevede obligativitatea procedurii medierii, aparand astfel partile de un proces in instanta fara a fi pregatite pentru o asemenea conjunctura.

4. Medierea serveste, in acest sens, la ocolirea unor potentiale conflicte precum executarea contractelor, rezilierea acestora, somatii de plata, pretentii, revendicari, conflicte intre angajati sau compartimente ale societatii

5. Litigii de munca : drepturi banesti, decizi de imputatie, desfacerea contractului de munca

6. Drept Penal : la acest nivel, medierea penala este supusa mecanismului impacarii, infractiunile a caror raspundere penala se inlatura prin retragerea plangeri si prin impacarea partilor fiind, potrivit Codului Penal : lovirea, violentele, vatamarea corporala, cu sau fara culpa, violarea de domiciliu, seductia, furtul pedepsit la plangerea prealabila, abuzul de incredere, distrugerea, tulburarea de posesie, abandonul de familie, nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului, inselaciunea, tulburarea folosintei etc.

Echipa de mediatori din Bucuresti a Cabinetului Sorin Ovidiu Anghel va prezinta un portofoliu amplu de interventii juridice de tipul medierii prin care diferite conflicte au fost aplanate si solutionate cu succes, indiferent de natura partilor implicate.

Pentru sprijin consecvent si profesionist in acest sens, ori pentru investigarea unor detalii suplimentare privind mecanismele de rezolvare amiabila a conflictelor, orice mediator Bucuresti al biroului nostru va sta la dispozitie prin  prisma portalului online sau al mediului nostru direct de contact.

CBCIRSM
Romania SanMarino
Stiinte Juridice
Stiinte juridice
Avocat Anghel
Avocat Anghel
Fundatia Folk Art
Fundatia Folk Art