Dispozitii noi privind medierea

Medierea reprezinta o modalitate alternativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate, confidentialitate si avand liberul consimtamant al partilor. Prin mediere poti face reducere de costuri pentru solutionarea unui conflict.

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 462 din data de 9 iulie 2012 a fost publicata Legea nr. 115/2012 pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator. Legea de modificare a intrat in vigoare la 1 octombrie 2012, cu exceptia dispozitiilor referitoare la medierea in cazul unui litigiu pe rolul instantelor de judecata, care vor intra in vigoare la 6 luni de la data publicarii noii legi in Monitorul Oficial.

Prin activitatea profesio­nală, mediatorii vor determina credibilitatea cetăţeanului în instituţia medierii, iar prin soluţionarea pe cale amiabilă a conflictelor vor crea relaţii mai bune între membrii so­cietăţii, armonia şi pacea so­cială pe care toţi cetăţenii o doresc.

CBCIRSM
Romania SanMarino
Stiinte Juridice
Stiinte juridice
Avocat Anghel
Avocat Anghel
Fundatia Folk Art
Fundatia Folk Art