Tot ce trebuie sa stii despre mediere si mediator

Tot ce vrei sa stii despre mediere si mediator

Desi este prezentata in termenii unei negocieri conventionale si mutual avantajoase pentru partile implicate, medierea constituie un proces occidental implementat in vederea solutionarii conflictelor pe cale amiabila, concilianta, indiferent de natura juridica ori civila a acestora.

Conflictul poate fi solutionat intr-o sesiune de mediere sau de-a lungul unui complex de asemenea intruniri, in functie de calitatea si dificultatea situatiei. Comunicarea va fi de fiecare data temperata si facilitata de mediator, prin interventii regulate.

Membrii echipei de mediatori din Bucuresti ai Biroului de Mediere Sorin Ovidiu Anghel va prezinta succint « tot ceea ce trebuie sa stiti despre mediere si mediatori » punctand aspecte precum :

  1. Necesitatea acceptului in cunostinta de cauza a partilor care au dreptul de a fi informate cu privire la mediere
  2. Caracterul voluntar al medierii, fructificat prin dreptul de a decide acceptarea sau respingerea disputei prin mediere, distingandu-se intre etapa procedurala, deseori realizata prin mediere, negociere, facilitare, deci prin cai amiabile, de calea alternativa care are caracter obligatoriu. In acest ultim caz, se accentueaza similaritatea cu negocierea : partile nu pot fi obligate la negociere, chiar si in mediere, impotriva vointei lor.
  3. Neutralitatea mediatorului, care nu se afla in conflict de interese cu partile
  4. Impartialitatea mediatorului, care garanteaza confidentialitatea informatiilor comunicate
  5. Solutionarea favorabila a conflictului pentru toate partile implicate, prin inserarea strategiei de win-win.
  6. Flexibilitatea medierii
  7. Caracterul informal al medierii
  8. Solutionarea rapida, eficienta si prea putin costisitoare a medierii, prin raportare la standardele instantelor de judecata
  9. Desfasurarea medierii intr-un cadru intim, prin contrast cu spatiul public valorificat de instante

10. Accentuarea confidentialitatii mediului in care se desfasoara medierea.

Echipa de mediatori din Bucuresti a Biroului de Mediere Sorin Ovidiu Anghel va sta la dispozitie cu profesionalism si consecventa, oferindu-va solutii optime pentru conflicte aparent nefacile !

CBCIRSM
Romania SanMarino
Stiinte Juridice
Stiinte juridice
Avocat Anghel
Avocat Anghel
Fundatia Folk Art
Fundatia Folk Art